Fermentering er en måde at syrne og konservere grøntsager. Du kan finde flere opskrifter og læse om fermentering her.

Mængderne her er rengjorte grøntsager (skrællet/vasket)

  •     1500 g rødbede
  •     500 g kålrabi
  •     250 g løg
  •     250 g savoykål
  •     250 g ræddike
  •     100 g gulerod
  •     100 g persillerod
  •     35 g hvidløg
  •     35 g salt

Alt grønt snittes eller rives så fint som man ønsker.
Grøntsagerne klemmes, knuges og kvases sammen med saltet og når det så rigtigt væsker, presses det hele stramt i et skoldet sylteglas (eller tilsvarende).
Væsken skal dække grøntsagerne. Øverst dækkes med et helt kålblad eller to. Sørg for at der er væske nok til også at dække over kålbladene.
Sæt et låg løst på så der kan slippe luft og væske ud.
Det står på køkkenbordet (i skygge) og vil i løbet af en dags tid begynde at boble lidt. Der vil løbe noget væske ud, så det skal stå på et fad eller tallerken til at opsamle overløbet væske. Efter et par dage løber der ikke længere væske fra.
Nogen synes det er bedst efter en uges tid, andre holder mere af langtidlagering (kan gemmes mange måneder). Når man vil spise af det opbevares det efterfølgende på køl.