Radise er en etårig plante og hører til korsblomstfamilien. Den har været kendt og anvendt i flere tusind år, i Danmark har vi kendt den fra 1600 tallet. Radise bliver af de fleste nok betragtet som en rod, men det er faktisk stænglen der er opsvulmet. Har man selv prøvet at dyrke radiser, vil man nok også have bemærket, at radisen ofte ligger halvt oppe af jorden.

Radiser har en skarp og sødlig smag samtidig. Den skarpe smag sidder hovedsagelig i det yderste lag, og stammer fra sennepsolier. De fleste bruger radiser rå i salater eller til at gnave, men de bliver faktisk milde og fine i smagen, hvis de opvarmes få minutter i lidt olie eller vand. Det er jo som regel knolden af radisen man spiser, men er bladene helt friske, kan de faktisk også anvendes enten snittet i salatskålen eller let opvarmet.

Radise indeholder både C-vitamin og kalium, og nogle rygter siger at de er næsten lige så sunde som hvidløg!

Skær toppen af radiserne og opbevar dem i køleskabet i en plasticpose, så kan de fint holde sig mindst en uge.

Opskrift: