Glaskål er en dejlig saftig grøntsag, som Rødmose dyrker det meste af året. Den er en meget overset grøntsag, der med sin milde kålsmag klæder mange retter.
Glaskål er en kilde til vitaminer, mineraler og fibre. Den smager skønt at gnave rå, kan anvendes i salater, råmarineret, bagt, kogt med i en god kartoffelmos.
Kort sagt, mulighederne er mange. Jeg har prøvet at eksperimentere med dem og vil gerne dele mine erfaringer og opskrifter med dig.
I øvrigt kan friske blade bruges som grønkål.
Jytte Grøndahl

Du kan også læse mere om glaskålen her.

OPSKRIFTER

Glaskål fritter

Syltede glaskål med løgcreme

Glaskålslaw - 2 variationer

Glaskål og æble salat

Frugtsalat med glaskål

 

Tips til yderligere anvendelse af glaskål

Kartoffelgratin
Næste gang du laver kartoffelgratin kan du prøve at lægge skiver af glaskål og porre ringe imellem kartoflerne

Kartoffelmos
Prøv at kommer tern af glaskål sammen med kartoflerne, det giver en fin smag