Nordens citron

Kålrabi er en af efterårets sunde grøntsager fyldt med C-vitamin og derfor også kaldt Nordens citron. Den har været en vigtig råvare i ”gamle dage” og var lige så almindelig på spisebordet, som kartoflen er det i dag. - Kålrabi er det samme som kålroe.

Nu da fokus igen er rettet ind på Nordens skattede råvarer, ses kålrabien med sin milde kålsmag atter på menukortet.

Tilberedning
Først og fremmest skal den skrælles, hvorefter den kan anvendes kogt som grøntsag til fx suppe, pureret i kartoffelmos, braiseret med hvidløg og krydderurter, ovnbagt sammen med gulerødder og andre rodfrugter eller groft revet til råkost.
Så mulighederne er mange for Nordens citron, og når man det ikke lige den ene dag, så gør det ikke noget, for kålrabi kan holde sig op til 2 måneder i køleskabet, og sæsonen strækker sig fra september helt til det tidlige forår.

Else Marie Sø 

Se kålrabi opskrifterne: