Kannibal tomat (Solanum uporo) også kaldet poro-poro er egentlig ikke en tomat, men ligner en blanding af et minigræskar og en tomat. Kannibaltomaten er dog i natskyggefamilien, og dermed i familie med tomat. Skindet på poro-poro er noget tykkere en på almindelige tomater. Farven er lidt mere orangerød, og inden i er tomaten hvidlig.
Kannibal tomat kan ikke spises rå, men er velegnet tilberedt i saucer eller andre varme retter. Kannibal tomaten har en ret bitter smag, som er vældig god sammen med andre tilberedte grøntsager, som jo er ret søde. Det bitre fra poro-poro balancerer de søde grøntsager rigtig godt.
Bladene på kannibal tomaten er også spiselige, til forskel fra den tomat vi kender, hvor bladene er giftige.
Historien fortæller, at tomaten har sit særegne navn fra Fiji øerne, hvor kannibalerne gerne lavede en sovs af denne frugt, da det var medvirkende til at fordøje det ellers svært fordøjelige menneskekød – en påstand der er svær at afprøve! Men frugten kan sikkert også være velegnet til fordøjelse af al andet kød.
Opskrift: Vi har lavet et opskrift på en delikat 'kanibal sauce', hvor vi blander tomaterne med gulerødder og løg. Saucen er også velegnet til både grøntsagspure eller grøntsagssuppe afhængig af, hvor meget væske der hældes i.
Eller prøv den dejlige 'Kannibal'/hokkaido mos