Biodynamiske landmænd arbejder ud fra et holistisk syn på forbindelsen mellem natur, landbrug og ernæringskvalitet. De ser gården som en levende organisme og anvender en række særlige biodynamiske midler, der styrker organismens sundhed. Formålet er at fremstille de sundeste fødevarer til forbrugerne og sikre en bæredygtig udvikling ved at opbygge jordens liv, humus og frugtbarhed.
Bio-dynamik betyder livs-kraft
Ordet Demeter er velvalgt til biodynamiske produkter: det er i den græske mytologi navnet på gudinden for frugtbarhed og god høst.
Alle biodynamiske jordbrug og deres produkter skal som minimum leve op til de økologiske regler og bliver kontrolleret af økologikontrollen. Det gælder også virksomheder, der forarbejder biodynamiske produkter.
Biodynamiske landmænd og virksomheder kan desuden vælge at følge og blive kontrolleret efter de internationale Demeter-regler, der er mere krævende end økologireglerne med hensyn til dyrkning, dyrevelfærd, sundhed samt forarbejdning af produkterne. I Danmark foretages kontrollen af Demeterforbundet.
Læs mere om baggrund, dyrkning og regler på www.biodynamisk.dk
Demeter er det internationale kontrolmærke for biodynamiske produkter.
Det anvendes i to udgaver:
DET NYE
+ Et sammenhængende, holistisk syn på naturens rytmer, dyrkning , fødevarer og vores sundhed
+ En mere frugtbar jord
+ Større CO2-binding fra luften
+ Køer med horn af hensyn til dyrernes integritet – og erfaringsmæssigt sundere mælk
Biodynamisk er ikke:
- Gylle fra konventionelle landbrug
- Konventiolnelt dyrket foder til dyrerne
- Homogenisering af mælkeprodukter
- Brug af nano-teknologiske stoffer
Du kan læse forskellige artikler om kvalitet og det biodynamiske. Artiklerne er skrevet af Klaus Loehr-Petersen gennem årene i Gartneriet Rødmoses nyhedsbrev. Se oversigten over artikler her