Bagte rødbeder med rabarber og rosmarin

Denne opskrift på bagte rødbeder er rigtig lækker, så lav rigeligt, så du også har lidt til pynt på rugbrødsmadder eller i sandwich. Du kan selvfølgelig nøjes med selve rødbederne, hvis det ikke er sæson for friske rødbeder. Men er rødbederne friske, kan stænglerne, som her også bruges. Rødbedestængler kan bruges til meget andet, ligesom bladene kan bruges som en slags spinat.

Ingredienser:

  • 4-6 rødbeder skåret i både
  • Evt. rødbedestængler skåret i 5 sm stykker
  • 1 stængel rabarber snittet fint
  • 1 spsk. fintsnittet rosmarin (eller anden frisk krydderurt)
  • Salt, peber
  • 1 spsk. olie

Bland alle ingredienserne i et ovnfast fad – olien til sidst, inden det vendes godt rundt.

Bages ved 200o /175o varmluft i 45-60 minutter til de karamelliserer lidt. Vend gerne lidt rundt i rødbederne undervejs.

Mette Sørensen