Peberfrugt pesto

Du får her 2 forskellige udgaver af en peberfrugt pesto. Begge pestoer kan laves både i en stærk og en mild udgave alt efter ønske, du skal blot regulere mængden af krydderier. For at få en smuk og klar farve på din pesto, er det vigtigt at du ikke blander den grønne peber med de gule og røde, som til gengæld godt kan bruges sammen.

Brug pestoen som dip til grøntsags-stave eller som ”sovs” til en varm ret.

Stærk peberpesto

  • 4 store peberfrugter, halverede og rensede
  • 75 gr. solsikkekerner
  • 1 knsp. cayennepeber
  • Saft af ½ citron
  • nåle af 1 kvist rosmarin
  • salt, peber


Forvarm ovnen til 150 grader og læg pebrene på en bageplade med
skindsiden opad
Bag pebrene i ca. 50 min eller til de er let svedne. Tag dem ud og lad dem køle af
Rist solsikkekerner med salt og cayennepeber. Flå de afkølede pebre og blend det hele til en ensartet masse, smag til med krydderier og hæld pureen på skoldede glas. Den kan holde sig på køl i et par uger.

Den stærke pesto kan gøres mildere ved at erstatte cayennepeber med chili.

Mild peberpesto

  • 4 store peberfrugter
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 1-2 spsk. olivenolie eller anden koldpresset olie efter egen smag
  • Salt og peber

Samme fremgangsmåde som ovenfor.
Denne pesto kan gøres stærkere med mere chili eller cayennepeber.

Jytte Grøndahl