• 4 store peberfrugter
• Saften af ½ citron
• 1 stort løg
• 2 fed hvidløg
• 30 g ingefær
• 1 chili
• ½ tsk. spidskommen (pulver)
• 1 tsk. koriander (pulver
• ½ dl. Olivenolie
• 1 tsk. sennepsfrø
• 50 g brun farin
• 1 dl eddike fx æblecidereddike
• 1tsk. salt
Skær peberfrugterne i tern, steg dem i olie til de er bløde. Hak eller blend løg og tilsæt til peberfrugterne. Ingefær, hvidløg og chili hakkes fint eller blendes og steges med i kort tid.
Tilsæt nu krydderierne, citronsaft, farin, eddike og salt og lad det simre under låg i 20-30 minutter. Hvis væden koger helt væk, tilsættes lidt vand.
Kom chutneyen i skoldede glas og gem i køleskabet.
Tips: andre krydderiet til chutneyen kan være dild, kanelstænger, laurbærblade, kardemommefrø, nelliker.