- til pizza og pasta eller suppe

I tomaternes højsæson august/september, kan du koge en stor portion tomatsauce og fylde på glas, så du har til en hurtig pizza i løbet af vinteren.
Saucen kan naturligvis også bruges på pasta, eller hvis du hælder lidt bouillon og evt. lidt fløde i, er den også skøn til suppe.

Portionen er til en 5 l gryde.

  • 500 g løg
  • 500 g peberfrugt
  • 5 kg fuldmodne tomater
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4-5 spsk. frisk hakket basilikum
  • 2 spsk. havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. en frisk chili, finthakket.

Løgene hakkes meget fint, og svitses let i olivenolie evt. sammen med chili. Peberfrugter og tomater hakkes i en foodprocessor og tilsættes sammen med basilikum. Har du ikke foodprocessor, kan du skære det i store stykker, og blende det i gryden med stavblender. Det hele koges ind til en tyk konsistens og smages til med salt og peber. Det hældes straks på grundigt rengjorte og skoldede glas, og lukkes med det samme.