• 500 g renset rødbede
  • 150 g løg, gerne rødløg
  • 3 ’kanibal’tomater (kan erstattes af 80 g selleri og lidt æbleeddike)
  • 2 spsk. olivenolie
  • ca.3 dl vand
  • 3-4 spsk. fløde (kan udelades)
  • ½ dl frisk hakkede krydderurter, mest salvie (eller mindre mængde tørret)
  • 1 tsk. paprika
  • Urtesalt (ca. 2 tsk.)
  • Majsstivelse

Løgene hakkes og svitses i olien. Kannibaltomaterne skæres i små tern og vendes med i olien. Rødbederne skæres i små tern og tilsættes sammen med vand, så meget at rødbederne er dækket. Kog grønsagerne i 20-30 min. Tilsæt de hakkede krydderurter, paprika og fløde. Smag rødbedegryden til med urtesalt.

Rødbedegryden kan serveres sammen med enten ris, pasta eller kartofler. Som protein kan du bruge kogte hvide bønner eller et stykke kød, og som det friske laver du en råkost, gerne af kål.

Mette Sørensen