Indisk aubergine chutney

  • 1/2 tsk. hel spidskommen
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1/2 citron
  • 1 stor aubergine
  • 1/2 dl. Jomfru olivenolie
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g ingefær, mindre kan gøre det
  • 1 rød chili
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 50 g. brun farin
  • 3/4 dl. hvidvinseddike
  • 1 tsk. groft salt


Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande og knus dem derefter i en morter.
Skær aubergine i små tern, steg dem i olie til de er bløde og gyldne, tilsæt løg der er hakket i små tern og steg videre.
Ingefør, hvidløg og chili hakkes fint og steges med i kort tid.
Tilsæt nu krydderierne, citronsaft, brun farin, hvidvinseddike og salt og lad simre under låg i 20-30 minutter. Hvis væden koger helt væk tilsættes lidt vand.
Kom chutneyen i skoldede glas og gem i køleskabet.


Trine Hald