En dejlig grøntsagslasagne uden pasta.

Tomatsauce med basilikum

  • Kokosolie
  • 800 gr hakkede tomater, friske eller fra dåse
  • 1 stort løg skåret i tern
  • 1 stort fed hvidløg hakket fint
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 1 håndfuld hakkede basilikum blade
  • Lidt sukker og salt

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg, tilsæt tomaterne og balsamico. Efter 20 min tilsættes basilikum og sukker og massen simrer videre i ca. 20 min. Smag til med salt.

  • 3 store auberginer
  • 2-3 porrer alt efter størrelse
  • smør/kokosolie til stegning
  • 250 gr friskrevet parmesan ost

Skyl og skær auberginer i 2 cm tykke skiver skiver på langs. Steg dem gyldne i fedtstoffet. Hold dem varme. Skær porrerne i ca. 1 cm. skiver.
Smør et ovnfast fad og læg skiftevis tomat sovs, aubergineskiver, porreskiver  og revet parmesan i lag. Start med tomatsovs og slut med tomatsovs og parmesan. Bages i ovn ved 200o i ca. 35 min eller til overfladen er gylden.

Lasagnen kan serveres til kød, frække grønne bønner, grønne bønnefritter eller med godt brød og en salat.

Jytte Grøndahl