• 1 mellemstor selleri
  • 3 mellemstore løg
  • 2 tsk. grøntsags bouillon
  • 4-5 spsk. risflager
  • Olivenolie
  • Oregano
  • Salt

Løgene snittes fint og sauteres på en stor pande i olivenolie, til de er bløde og har fået lidt farve. Tilsæt bouillon og 1 kop vand og lad det simre lidt. Riv imens sellerien groft, den vendes i sammen med oregano og salt. Hæld evt. massen i en stor skål, og rør det sammen med risflager til en ensartet konsistens.

Smør en stor eller 2 mindre ovnfaste skåle med olivenolie og fyld massen i, den må godt trykkes lidt sammen. Sæt skålene i en kold ovn, tænd på ca. 200o og bag i 60-70 min.

Postejen kan spises både varm og kold. Den holder sig fint flere dage i køleskabet, og kan evt. varmes i tykke skiver på en pande med olivenolie.

Variation: Erstat selleri med persillerod eller pastinak, og du har en hel anden postej, med en fin mild smag.

Lise Fennikel