1 dl hirse
300 g kartofler i skiver
2-3 auberginer skåret på tværs i 1-2 cm tykke skiver

  • 250 g grovhakkede champignon
  • 500 g grovhakket spinat
  • 2 store hakkede løg
  • 4 fed hakket hvidløg
  • 600 g tomater
  • 2 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • Salt og Peber
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 spsk finthakket rosmarinnåle
  • 3 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk spidskommen
  • Neutral olie
  • Kokosolie
  • 2 spsk havremel
  • 4 dl risdrik
  • 3 spsk gærflager

Aubergineskiverne saltes og trækker 1 time. Pensles med neutral olie og bages ved 200 grader i ca. 30 min.
Hirsen skylles godt og koges 10 min. i letsaltet vand
Kartoffelskiverne koges halvmøre i letsaltet vand

I stegegryde med kokosolie:
- Champignon svitses og tages op
- Løg og hvidløg blanceres.
- Spinat tilsættes og steger til al væsken er væk
- Tomater tilsættes og koger op
- Soltørrede tomater, tomat puré og alle krydderier tilsættes.
- Champignon og hirse vendes i stegegryden. Det hele varmes igennem og smages til.

I sovsegryde:
- Smelt ca. 2 spsk kokosolie
- Tilsæt og pisk havremel
- Tilsæt lidt efter lidt risdrik
- Tilsæt gærflager, salt og peber

I smurt ovnfast fad ca. 20 x 30 cm lægges i lag
- grønsagsblanding et tyndt lag i bunden
- kartoffelskiver
- auberginer
- grønsagsblanding
- sovs
Sættes i ovnen 45-60 min. ved 175o

Janne Britt