Tærtebund, fuldkorns - spelt tærtebund

Vil du have en lækker og sund tærtebund til dine grønsagstærter, får du her en opskrift på en fuldkorns tærtebund lavet af speltmel. Med denne opskrift er det slut med klæge tærtebunde!

  • 90 g sigtet speltmel
  • 90 g fuldkorns speltmel
  • 90 g plantemargarine

Start med at smøre tærteformen med plantemargarine. Ælt plantemargarinen godt ind i melblandingen. Når margarinen er godt fordelt, tilsættes en anelse vand, for at få dejen til at hænge godt sammen – den skal være glat og fast. Fordel dejen i tærtebunden og forbag den i 10 min ved 200o.
Fordel det valgte fyld og æg på tærtebunden og bag den yderligere ½ time.

Variationer:

  • erstat halvdelen af melet med majsmel eller andet mel
  • erstat plantemargarine med smør, og tærtebunden er velegnet til frugttærte

 

Mette Sørensen