Opskriften på bede-risotto er som udgangspunkt vegansk, og bruges da som tilbehør til fx krydrede kikærter eller bønner. Du kan også tilsætte ost til risottoen, så er den et fuldgyldigt måltid - gerne med en råkost eller salat.
Risottoen kan natuligvis også laves med rødbeder, hvis du vil have en helt rød risotto.
• 300 g risotto- eller grødris
• 400 g gule beder
• 1 l grøntsagsbouillon
• 5 spsk olie
• 1 dl eddike fx æbleeddike
• Timian
• Salt, peber
Skær de gule beder i små terne og kor i 10 minutter. Blend halvdelen af bederne sammen med noget af kogevandet og stil både tern og pure til side.
Hak løgene fint og sauter i en gryde med olivenolie. Tilsæt rise og svits ved middel varme under omrøring, indtil risene har suget olien til sig. Tilsæt eddike og kog yderligere ind. Tilsæt nu løbende bouillion og kog ved svag varme – rør jævnligt undervejs.
Kom bede tern og pure i risene og smag til med salt, peber og timian.
Ønsker du ikke en vegansk risotto, kan du tilsætte parmesan eller anden tør ost, smør eller fløde.