Rodfruftsuppe er rigtig nordisk mad, og det smager rigtig skønt. Server suppen som forret med grissini eller som hovedret med fuldkornsbrød og kålsalat.

  • 3 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 store kartofler
  • 4 gulerødder el. rødbeder
  • 2 persillerødder
  • ½ selleri
  • 1 dl hirseflager (kan erstattes af ½ dl gule/røde linser)
  • ca. 7 dl grønsagsbouillon
  • salt, friskkværnet peber

Skær løgene i tern og sauter dem i olien til de er klare. Rens de øvrige grøntsager, skær dem i tern og hæld dem i gryden. Tilsæt bouillon og hirseflager/linser og kog suppen i godt 30 min. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk, og smag til med salt og peber.
Server gerne suppen med et grønt drys (fx persille eller kørvel).

Variation: du kan vælge at blende suppen, det giver en helt anden smag og karakter til suppen - én opskrift 2 supper!