• 1 Hokkaido, ca. 1 kg
  • 2 porrer med det grønne hakkes fint
  • 1 løg i små tern
  • 3 fed hvidløg i små tern
  •  lidt oliven eller kokosolie
  • 1 spsk. karry
  • 1dl fløde/soyafløde
  • Lidt frisk chili og lidt revet frisk ingefær efter smag
  • 1 ½ l bouillon

Hokkaido renses og skæres i store tern. Løg, hvidløg og porres svitses i olien, sammen med karry. Tilsæt hokkaido, chili og ingefær og sauter dem med i nogle min. Hæld bouillon ved og lad det hele simre i ca. ½ time eller til alt er mørt.
Det hele blendes og hældes tilbage i gryden. Tilsæt fløde og smag suppen til.
Suppen vinder i smag, hvis den laves dagen før. Kan serveres med godt brød og friske krydderurter efter smag.

Tips: ønsker man en mere orientalsk smag kan man tilsætte spidskommen, mere ingefær og drysse med masser af friskhakket koriander.

Jytte Grøndahl