Orientalsk inspireret Hokkaido suppe med æble

  • 500 g renset hokaido
  • 100 g løg og 100 g porre, gerne det grønne
  • 100 gr syrlig æble
  • 4 g chili i fine tern og lidt friskrevet ingefær
  • 2 spsk. jomfru kokosolie
  • 1 tsk. friskhakket eller tørret timian
  • 4 store fed hvidløg
  • 1 l grundsuppe, gerne grønsags suppe
  • 1,6 dl kokosmælk, eller efter smag
  • 1 spsk. gurkemejepulver eller finrevet gurkemejerod

Skyl og flæk hokaidoen, rens den for kerner og skær den i grove tern.
Løg, porre og æble skæres i mindre stykker.
Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg og lad dem simre til de er bløde. Tilsæt resten af ingredienserne, dog ikke kokosmælk, og lad det småkogeunder låg i ½ time.
Suppen blendes og tilsættes kokosmælk, og smages til med salt og evt. andre krydderier.
Kan servers med groft brød, grønt drys og måske små tern af kogt kyllingbryst eller ristede mandler.

Tips: man kan rense kernerne, riste dem på en tør pande og servere dem til suppen

Jytte Grøndahl