Gulerodssuppe med sprøde kikærter

  • 400 gr skællede gulerødder
  • 300 gr søde kartofler
  • 1 løg og 2 store fed hvidløg
  • 20 gr frisk ingefær
  • 2 spsk. kokosolie til at svitse i
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • Et nip cayennepeber eller en lille rød chili
  • 8 dl grøntsags bouillon/god suppe
  • ½-1 dåse økologisk kokosmælk
  • Saft af 1 lim

Hak ingefær, løg, chili og hvidløg i tern og svits det i kokosolie, tilsæt krydderier og rør godt rundt.
Skær gulerødder og sødkartofler i grove tern og lad dem svitse med i et par min. Hæls bouillon i og lad det simre ½ time eller til gulerødderne er helt møre. Tilsæt det halve af kokosmælken og blend suppen glat.
Smag til med resten af kokosmælken, limesaft og salt.
Suppen serveres med: bladselleri skåret i må tern, fintsnittet forårsløg eller sprøde kikærter, små æbletern og frisk timian/koriander

Sprøde kikærter

  • 300 gr kogte kikærter eller fra dåse
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. soya/tamari
  • 1 spsk. agavesirup/ahornsirup 1 tsk. røget paprika. Salt

Bland marianaden og vend kikærterne grundigt rundt, bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 30-40 min. – rør i dem undervejs. Tag kiklærterne ud af ovnen og lad dem køle af i 15 min – sæt dem ind i ovnen igen og bag dem 10 min mere.
Kikærterne bliver sprødere, når de bages to gange.

Jytte Grøndahl