Linsesuppe af røde splitlinser er en god og fyldig suppe.
Server den med grissini eller fuldkornsbrød og evt. lidt råkost.
Suppen rækker til 2-3 personer som hovedmåltid og til 4 personer som forret.

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk stærk karry
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stor gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 dl røde linser
  • 1 stk. (2 cm) ingefær, revet
  • 1 laurbærblad
  • ca 1 l grønsagsbouillon
  • salt, friskkværnet peber
  • citron- eller limesaft

Skær alle grøntsagerne i småtern. Sauter løg og hvidløg i olien og brænd karryen af, inden resten af ingredienserne tilsættes. Kog suppen i ca. ½ time og smag til med citronsaft, salt og peber. Reguler vandmængden efter,hvor tyk du ønsker suppen. Fint hakket bladselleri tilsættes suppen lige inden servering.

Hvis der tilsættes lidt mindre mængde bouillon, kan suppen bruges som dahl sammen med ris.