Grøntsags suppe a la Rødmose

En dejlig suppe, der kan tilpasses årstidens grøntsager.

ingredienser:

  • 200 gr porre i fine ringe
  • 150 gr groftrevet gulerod
  • 1 løg i tern
  • 2 fed hvidløg i fine tern
  • 100 gr groftrevet selleri
  • Savojkål, spidskål eller hvidkål der er snittet
  • 1 -1 ½ l grøntsags bouillon alt efter hvor fyldig suppen skal være
  • Kokosolie
  • Evt. lidt kylling i strimler

Alle grøntsager undtagen kålen svitses i kokosolien.
Kål og bouillon tilsættes og simrer nogle minutter.
Grøntsagerne skal have bid og kålen skal være mør.
Smag til med salt
Der kan bruges flere eller andre grøntsager alt efter smag og hvad man har i grøntsagsskuffen.


Tips
Man kan lave samme suppe lidt orientalsk inspireret.
De samme grøntsager plus:
Fennikel og chili i fine tern, rød peber i lidt større tern og lidt revet frisk ingefær
Svits grøntsagerne i jomfru kokosolie og lidt karry.

Jytte Grøndahl