En dejlig grøntsagspostej med selleri, løg og æble. Postejen kan serveres varm med en fyldig grøn salat eller andet tilbehør, men den er også en glimrende som pålæg og til det kolde bord.

  • 75 g smør, kokosolie eller olivenolie
  • 500 g renset løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille stykke gurkemeje
  • 500 g renset selleri
  • 150 g renset æble syrlig (f.eks. belle boskop), må gerne beholde skrællen
  • 1 dl fløde
  • 1 dl fuldkornsmel eller glutenfri mel/ havregryn
  • Salt peber
  • Timian og/eller oregano
  • 3 æg
  • rasp
  • evt. ramsløg
  • evt. grofthakkede hasselnødder

Tænd ovnen på 200o (ikke varmluft)

Enten finthakkes grønsagerne eller rives groft
Kan også gøres i foodprocesser.
Løg, hvidløg, gurkemeje – selleri – æble svitses efterhånden i smørret
Farsen røres med fløde og småkoger i ca. 10 min
Mel røres i
Tilsmages med yndlingskrydderierne
Æg røres godt i et ad gangen
Farsen hældes i en smurt form evt. drysset med rasp
Postejen drysses med rasp eller hakkede nødder

Grofthakkede nødder og/eller svampe kan iblandes farsen inden bagningen

Postejen bages ved 200o i 60 min.
Husk altid at mærke efter, om den føles bagt nok ellers skal den have lidt mere tid i ovnen. Kan afhænge af, hvor tykt et lag, der er i formen.
Bliver den for mørk, så dæk overfladen.



Ingrid Kay