Rødebeblads-tærte af friske rødbedeblade

  • 400-500 g rødbedeblade og stængler
  • 1 frisk hvidløg med den grønne top
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 2-3 spsk. balsamico
  • 2 spsk. friske krydderurter, finthakket, gerne rosmarin og timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • 5 æg

Tærtedej af speltmel

  • 80 g speltmel
  • 80 g sigtet speltmel
  • 90 g plantemargarine
  • Lidt koldt vand

Bland de to meltyper og smulder plantemargarinen i – saml til sidst med lidt vand. Smør en tærteform og pres dejen ud i formen. Forbag bunden i 10 min. ved 2000

Skær hvidløg og top i ca. 1 cm stykker og sauter dem i olien.  Skær bladene af rødbedestænglerne, som ligeledes skæres i stykker og hældes i olie. Gem nogle af de mindste rødbedestængler til pynt, de skal være ca. 10 cm lange. Hak bladene og tilsæt, sammen med balsamico. Damp under låg i nogle minutter og tilsæt krydderurter, salt og peber.

Hæld grøntsagsblandingen i den forbagte bund. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med lidt salt og peber. Hæld æggeblandingen over tærten og fordel/bland det med grønsagsblandingen. Pynt med rødbedestænger og bag rødebedebladstærten i 35 min. ved 2000

Server tærten med en stor skål grøn salat og evt. lidt dampede asparges.

Mette Sørensen