Rødbede gratin

  • 8 rødbeder
  • Lidt smør til gratinering
  • 300 gr. god fetaost
  • 2 dl fløde
  • 1 stykke peberrod efter smag
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 stort fed frisk hvidløg
  • 1 spsk. Dion sennep
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt rasp

Kog rødbederne i letsaltet vand i 20 min. køl dem ned og ”smut” dem
Rødbederne rives groft og blandes med presset hvidløg, revet peberrod, og revet citronskal.
Fetaosten smuldres i, fløde og sennep blandes og hældes i sammen med salt og peber, og det hele blandes. Hældes i et smurt ildfast fad og drysses med rasp. Smørklatter fordeles over massen
Bages ved 200o i ca. ½ time. Gratinen kan serveres både varm og kold.

Jytte Grøndahl