Porre-kålrabi ovnret

  • 500-600 g renset porre
  • 300-400 g renset kålrabi (eller andre rodfrugter)
  • 100-200 g rosenkål (savojkål eller anden kål)
  • 2½ dl gule eller røde linser
  • 5-6 dl grøntsagsbouillon
  • Evt. en sjat fløde
  • muskatnød
  • timian
  • frikskværnet peber
  • 100 g revet ost (gerne en fast ost)

Rens porrerne (brug gerne alt det grønne også) og skær dem i tykke skiver. Skræ kålroen, skær den i skiver som igen skæres i stave ca. 1x1 cm tykke. Rosenkål renses og dampes i ca. 3 min. i letsaltet vand. Pensel et ovnfast fad med lidt olie og hæld porrer og linser i fadet. Fordel kålrabi og rosenkål øverst i fadet, drys med krydderier og hæld kogende bouillon og evt. en sjat fløde over.  Sæt fadet i en 200o varm ovn i ca. ½ time, hvorefter reven ost drysses over og retten bager yderligere 20 min.
Ovnretten serveres med en stor skål salat eller råkost og evt. lidt groft brød.