Melanzane med bønnefritter

Melanzane er aubergine med tomatsauce og parmesan - opskriften er til 4 personer.

Tomatsauce med basilikum

  • 1 stort løg skåret i tern
  • 1 stort fed hvidløg hakket fint
  • Kokosolie
  • 800 gr hakkede tomater, friske eller fra dåse
  • 1 håndfuld hakkede basilikum blade
  • Lidt sukker og salt

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg, tilsæt tomaterne og lidt sukker. Efter 20 min tilsættes basilikum og sukker og massen simrer videre i ca. 20 min. Smag til med salt.

  • 3 store auberginer
  • 3 sammenpiskede æg
  • Smør/kokosolie til stegning
  • 250 gr friskrevet parmesan ost

Skyl og skær auberginer i skiver på langs og vend dem i sammenpisket æg. Steg dem gyldne i fedtstoffet. Hold dem varme.
Smør et ovnfast fad og læg skiftevis tomat sovs, aubergineskiver og revet parmesan i lag. Start med tomatsovs og slut med tomatsovs og parmesan. Bages i ovn ved 200 grader i ca. 25 min eller til overfladen er gylden.

Kan serveres til kød, grønne bønnefritter eller med godt brød og en salat.

Grønne bønne fritter

1 pose grønne frosne bønner eller friske vendes i olivenolie og drysses med lidt salt, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min eller til de er sprøde.