Til forsiden
  • Forside
  • Gartneriet
    • Om gartneriet
    • Video om gartneriet
    • Artikel fra 'Ud&Se'
    • 40 års jubilæum
    • Gartneriets historie
    • En torvemedhjælper fortæller
    • Kunder fortæller
    • Gartneren fortæller
    • Biodynamisk
    • Øko tilskud
    • Kontakt
    • Nyhedsmail
  • Opskrifter
    • Høstmarked smagsprøver
    • Syltning
    • Lugeaftner 2020
    • Fermentering
    • Glaskål opskrifter
    • Jordskok opskrifter
    • Kålopskrifter
    • Spinatopskrifter
    • Vegedeller
    • Supper
    • Salater og råkost
    • Postejer, madtærter m.m.
    • Diverse - dressing, tilbehør
    • Desserter og kager
  • Varekendskab
    • Forårsløg
    • Friséesalat
    • Glaskål
    • Grønkål
    • Hokkaido
    • Jordskokker
    • Kannibal tomat
    • Krydderurter
    • Kålrabi
    • Lus i salat
    • Mizunasalat
    • Portulak
    • Radise
    • Rødbede
    • Sennepssalat
    • Tomatillo
  • Galleri
    • Høstmarked 2021
    • Video fra høstmarked
    • Høstmarked 4
    • Høstmarked 3
    • Høstmarked 2
    • Høstmarked 1
    • Jubilæum - 35 år
    • Gartneriet
    • Torvehandel
    • Sankthansaften
    • Bygning af vejbod
  • Sortimentsliste
    • Grøntsager
    • Krydderurter i potte
    • Frugt og nødder
    • Safter, marmelade m.m.
    • Voelkel Safter
  • Rødmoses Venner
    • Fermenterrings kursus
    • Film om foreningen
    • Lugning
    • Om foreningen
    • Bliv medlem
    • Foreningens "fødsel"
    • Vedtægter
    • Generalforsamling
    • Høstmarked
    • Skt. Hans
    • Digte fra en Rødmoseven
    • Diverse artikler
    • Roedmose.dk
  • Høstmarked smagsprøver
  • Syltning
  • Lugeaftner 2020
  • Fermentering
  • Glaskål opskrifter
  • Jordskok opskrifter
  • Kålopskrifter
  • Spinatopskrifter
  • Vegedeller
  • Supper
  • Salater og råkost
  • Postejer, madtærter m.m.
    • Asparges omelet
    • Auberginer m. grøntsagsfyld
    • Blomkålsbøffer
    • Champignon pate
    • Chop sui m. selleri
    • Grønkålsdeller
    • Grønkålpostej
    • Grøntsagspostej
    • Grøntsagstærte - glutenfri
    • Hokkaido postej
    • Hokkaido risotto
    • Jordskokbrød
    • Jordskok/rosenkål i karrysovs
    • Laksegratin
    • Linsedeller
    • Melanzane
    • Moussaka - vegansk
    • Nøddeburgere
    • Pastaret, Endriks forårs
    • Pastaret med spinat og radiser
    • Peberfrugter, fyldte
    • Pizza med Aubergine
    • Pizza med hokkaido
    • Porre-kålrabi ovn-ret
    • Quinua deller
    • Rødbedebladstærte
    • Rødbede deller
    • Rødbede gratin
    • Selleripostej el. persillerod
    • Selleripostej m. æble
    • Spidskålspate med champignon
    • Spinatfyld
    • Spinat, indbagt
    • Spinat risotto
    • Squash deller
    • Svampe-deller
    • Sølvbede ruller
    • Sølvbedetærte m. glutenfri bund
    • Tærtebund, fuldkorns
  • Diverse - dressing, tilbehør
  • Desserter og kager

Grønkålsdeller

  • 300 gr. finthakket grønkål
  • 250 gr. havregryn / boghvedeflager
  • 100 gr. solsikkekerner - grovhakkede
  • 1 ½ dl.  mandel- kokos- eller piskefløde
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 tsk. spidskommen eller efter smag
  • 1 spsk. tamari/soya
  • Salt
  • Kokosolie til stegning

Den hakkede grønkål blandes med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ½ time inden den formes til flade deller, der steges sprøde ved moderat varme til de er faste og gennemstegte.
Serveres med rugbrød og fermenteret kål/surkål eller med en god salat.

Jytte Grøndahl

Gartneriet Rødmose • Rødmosevej 131, Tiufkær • 6052 Viuf • Tlf. 51 24 22 07