Var du til høstmarked på Gartneriet Rødmose i september 2013, smagte du måske Jyttes skønne rødbedekage. Og så har du sikkert lyst til at smage den igen – eller hvis du ikke var med, skulle du prøve at bage efter denne opskrift på rødbedekage.
Rødbedekagen kan bages helt uden hvedemel, til dem der helst ikke spiser hvede.

  • 100 gr. mørk farin/ muscovada
  • 2 dl. Koldpresset økologisk jomfru olivenolie røres sammen.
  • 4 æg piskes i et ad gangen, dernæst tilsættes:
  • 100 gr. rugmel
  • 100 gr. boghvedemel
  • 100 groft ølandshvedemel, kan erstattes af rismel hvis man ønsker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 350 gr. revne rødbeder
  • 1 dl. rosiner/ tranebær
  • 50 gr. hakkede nødder eller solsikkekerner

Bages i smurt form ved 185 gr. i ca. 1 time. Portionen rækker til en lille bradepande - til en hel ovnplade skal opskriften ganges med 2.

Rødbedekagen pyntes med et tyndt lag glasur eller:

  • 150 gr. friskost
  • 100 gr. smør
  • 75 gr. flormelis
  • lidt revet økologisk citron- eller limeskal

Alt røres sammen, og fordeles over den kolde kage

Jytte Grøndahl