En rigtig sund dessert uden sukker og uden mælkeprodukter. Alligevel er deserten meget lækker, sød og fyldig i smagen. Frossen banan og frugtcreme er velegnet til enhver lejlighed hvor du trænger til lidt lækkert uden sukker og for mange kalorier. Server dessertentil børnefødselsdage, til en hyggestund eller efter en god middag.

3 frosne bananer: bananerne fryses uden skæl, mindst 10 timer før brug. Men har du nogle godt modne bananer, kan du altid lægge dem i fryseren, så har du altid lidt til en sund dessert.

Frugtcreme:

  • 1 sød saftig pære
  • 2 tykke skiver melon (gerne galia melon)
  • 50-70 g solbær (evt. frosne) eller 80-100 g hindbær
  • 40 g smuttede mandler
  • Evt. lidt vanille

Skær pæren i kvarte og fjern kernehuset. Skræl melonskiverne og fjern kernerne. Start med at kværne mandlerne i en foodprocessor, og tilsæt derefter pære, melon og bær. Blend gerne længe, så frugtmosen bliver rigtig cremet. Skær bananerne i 1 cm tykke skiver, og fordel dem på 4 tallerkner. Fordel frugtcremen ved siden af bananskiverne og pynt med lidt bær eller et pebermynteblad.
Du kan sagtens lave frugtcremen af andre frugter, men sørg for at der er mest sødt, men også lidt syrligt frugt. Og da de frosne bananer er gullige, er det godt at sørge for at der kommer lidt farve fra blå eller røde bær.

Tips: Du kan sætte halve bananer på en lille pind, evt. dyppe dem i chokolade og fryse dem. De fleste børn vil elske denne 'ispind'.

Mette Sørensen