Æblekage med kanel

En frisk og saftig æblekage, som holder sig frisk længe. Den er flere gange blevet serveret til gartneriets høstmarked.

  • 400 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 375 g smør
  • 500 g sukker
  • 8-9 æg
  • 1 tsk ægte vanilje
  • 4½ tsk bagepulver
  • Ca 3 spsk kanel
  • 3 dl mælk
  • 10-12 store æbler, gerne lidt syrlige


Smørret blødgøres og piskes sammen med sukkeret, og derefter tilsættes æggene et ad gangen. Mælk, mel og bagepulver tilsættes.
En bradepande fores med bagepapir og et tyndt lag dej spredes ud. Læg et helt tæt lag æbler skåret ud i store tern og drys med kanel. Hæld resten af dejen over æblerne og læg æblebåde forholdsvis tæt øverst på kagen. Drys igen med kanel og en anelser sukker.
Bages 50-60 minutter ved 180°

Mette Sørensen