Denne opskrift passer til en form på 20x40 cm.

  1. 200 g mørk farin
  2. 2 dl koldpresset jomfru olivenolie eller anden olie    
  3. 4 æg           
  4. 275 g speltmel, hvedemel, evt med  lidt fuldkornsmel,     
  5. 1 tsk vanilje
  6. 2 tsk bagepulver
  7. ½ tsk salt
  8. 1 tsk natron
  9. 2 tsk kanel
  10. 350 g revne gulerødder       

Farin og olie røres godt sammen
Æg piskes i et ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg
Mel, vanilje, bagepulver, salt, natron og kanel blandes og vendes ned i dejen.
Gulerødderne vendes i.

Bages i smurt form eller bradepande ved 185 gr. i ca. 1 time.

Frosting:
100 g flødeost (frisk ost)
50 g blødt smør
100 g flormelis
Lidt revet øko citronskal i cremen eller blomsterblade drysset over
Røres godt sammen og smøres ud over den kolde kage