• 150 g rødbede
  • 100 g syrligt æble skåret i stykker
  • 1 dl 38% creme fraiche
  • 2 dl acido/A 38
  • 1 spsk. Appelsinsaft
  • 3 blade husblas
  • 1 ½ dl vand
  • 50 g rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 1 lille halv citron skåret I både.

2 blade husblas udblødes i vand (ca 5 min) og smeltes i appelsinsaften (opvarmes let).

Lagen koges op, og rødbeden der er skåret i små tern koges møre. Rødbederne tages op af lagen (som gemmes) og afkøles.
Det hele blendes fint, den smeltede husblas røres I og massen stilles koldt.

Lagen koges ind og sies, og tilsættes 1 blad udblødt husblas. Den skal stivne lidt, inden den hældes over desserten, som pyntes med hakkede ristede nødder eller mandler og chokoladespåner.
Desserten serveres med flødeskum, creme fraiche eller plante'fløde'.

Jytte Grøndahl