Glutenfri æblekage med kanel

  • 400 g hirse og sorghum mel
  • 200 g kikærtemel
  • 375 g smør/koldpresset olivenolie
  • 400 g sukker
  • 8-9 æg
  • 4½ tsk. bagepulver
  • Ca.3-5 spsk. kanel
  • 3 dl mælk eller plantemælk
  • 10-12 store æbler, gerne lidt syrlige
  • Hakkede mandler og kanelsukker til at drysse oven på øverste lag æbler

Smørret blødgøres og piskes sammen med sukkeret, og derefter tilsættes æggene et ad gangen. Mælk, mel, måske ikke det hele, og bagepulver tilsættes.
En bradepande fores med bagepapir og et tyndt lag dej spredes ud. Læg et helt tæt lag æbler skåret ud i store tern og drys med kanel. Hæld resten af dejen over æblerne og læg æblebåde forholdsvis tæt øverst på kagen. Drys igen med kanel og en anelser sukker.
Bages 50-60 minutter ved 180°(alm. ovn).

Jytte Grøndahl