Her har du opskriften på Mettes squashkage fra Høstmarkedet 2013.

  • 400g squash groftrevet
  • 100 g Hokkaido groftrevet
  • 300 g grahamsmel
  • 400 g rørsukker, gerne muscovado
  • 2-3 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 g rosiner
  • 1 tsk. vaniljepulver (uden sukker) eller  ½  stang vanilje
  • 100 g kandiseret ingefær i små tern
  • 100 g mørk chokolade grofthakket
  • 1 dl olie
  • 4-5 æg

Bland alle de tørre tin i en skål. Tryk vandet lidt ud af den revne squash, og kom den i skålen sammen med olie og æg. Bland det hele grundigt og hæle det i en lille bradepande (20x30 cm). Bag kagen 60-70 min. ved 180o.

Variation: kagen kan krydres med kanel og nelliker, og chokolade og kakao kan udelades. Kandiseret ingefær kan erstattes med hakkede nødder.

 Mette Sørensen