Til forsiden
  • Forside
  • Gartneriet
    • Om gartneriet
    • Podcast om Biodynamisk
    • Video om gartneriet
    • Artikel fra 'Ud&Se'
    • 40 års jubilæum
    • Gartneriets historie
    • En torvemedhjælper fortæller
    • Kunder fortæller
    • Biodynamisk
    • Øko tilskud
    • Kontakt
  • Nyhedsmail
  • Opskrifter
    • Asparges opskrifter
    • Desserter og kager
    • Diverse - dressing, tilbehør
    • Fermentering
    • Glaskål opskrifter
    • Jordskok opskrifter
    • Kålopskrifter
    • Pesto
    • Postejer, madtærter m.m.
    • Rødbede opskrifter
    • Salater og råkost
    • Spinatopskrifter
    • Supper
    • Syltning
    • Vegedeller
  • Varekendskab
    • Forårsløg
    • Friséesalat
    • Glaskål
    • Grønkål
    • Hokkaido
    • Jordskokker
    • Kannibal tomat
    • Krydderurter
    • Kålrabi
    • Lus i salat
    • Mizunasalat
    • Portulak
    • Radise
    • Rødbede
    • Sennepssalat
    • Tomatillo
  • Galleri
    • Høstmarked
    • Video fra høstmarked
    • Gartneriet
    • Torvehandel
    • Bygning af vejbod
  • Rødmoses Venner
    • Film om foreningen
    • Frivillig
    • Om foreningen
    • Bliv medlem
    • Foreningens "fødsel"
    • Vedtægter
    • Digte fra en Rødmoseven
    • Diverse artikler
    • Roedmose.dk
  • Asparges opskrifter
  • Desserter og kager
  • Diverse - dressing, tilbehør
  • Fermentering
  • Glaskål opskrifter
  • Jordskok opskrifter
  • Kålopskrifter
  • Pesto
  • Postejer, madtærter m.m.
  • Rødbede opskrifter
  • Salater og råkost
    • Appelsin / tomatsalat
    • Bladselleri salat
    • Bønnesalat
    • Beder bolchestribede
    • Beder Gule
    • Bede salat
    • Farverig bygsalat
    • Fennikel / æble salat
    • Frisée salat
    • Glaskål fritter
    • Glaskålslaw
    • Grønkål salat m. bladselleri
    • Glaskål /æble salat
    • Grønkål-persillerod råkost
    • Grønkål salater
    • Gulerod, Rødbede råkost
    • Hvidkålsalat m. æble
    • Kålrabi salat m/ æbler og grønkål
    • Rodfrugt råkost
    • Rødbeder marinerede
    • Rødbede m. saltcitron
    • Rødbedesalat m. mayonaise
    • Rødbede/rug salat
    • Rødkålssalat med tranebær
    • Savojkål/jordskok salat
    • Savojkål, rå-marineret med mandler og appelsiner
    • Sommersalat
    • Spidskålsalat m. tomat
    • Spinatsalat m. squash
    • Surkål af glaskål/spidskål
    • Sølvbedesalat
    • Tomat - Linsesalat
    • Vinter råkostsalat
  • Spinatopskrifter
  • Supper
  • Syltning
  • Vegedeller

Spidskålsalat m. tomat

Spidskålsalat med rød spidskål

Det bliver en utrolig smuk salat, når du blander den røde spidskål med de orange tomater. Du kan naturligvis også lave salaten med almindelig spidskål, og tomaterne kan erstattes med røde tomater.

  • ½ rød spidskål
  • 1-2 gule/orange tomater
  • 1 æble
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. lys balsamico eddike

Snit spidskålen i tynde strimler, skær tomat i store tern og æble i små tern.
Bland det i en skål og hæld dressing over lige inden servering.

Mette Sørensen

Gartneriet Rødmose • Rødmosevej 131, Tiufkær • 6052 Viuf • Tlf. 5124 2207