Salat med sorte bønner

En flot og mættende salat, der kan bruges på en frokostbuffet eller spises som frokostret med et lækkert brød til. 

  • ½ kg kogte sorte bønner
  • 1 lille gul peberfrugt
  • 1 lille squash
  • 2 forårsløg
  • 1/4 agurk
  • 50 gr. fennikel i fine tern
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Lidt frisk basilikum
  • 100 gr. spæde salatblade

Dressing:

  • 1dl. koldpresset raps-, avocado- eller jomfruolivenolie
  • 4 spsk. æblecider eddike
  •  salt – peber
  • 1 tsk. ahornsirup
  •  lidt Dijon sennep

Bønnerne udblødes natten over, koges møre i rigeligt vand (ca. ½ time) og afkøles.
Grøntsagerne og krydderurter skylles og snittes fint. Blandes med de kolde kogte bønner.
Dressingen blandes og hældes over salaten, der gerne skal trække ca.1 time inden serveringen.
Anrettes på de spæde salatblade

Tips: det er en god ide at koge en stor portion bønner og lægge mindre portioner i fryseren, så har man altid en base at lave salat på.

Jytte Grøndahl