Til forsiden
  • Forside
  • Gartneriet
    • Om gartneriet
    • Podcast om Biodynamisk
    • Video om gartneriet
    • Artikel fra 'Ud&Se'
    • 40 års jubilæum
    • Gartneriets historie
    • En torvemedhjælper fortæller
    • Kunder fortæller
    • Biodynamisk
    • Øko tilskud
    • Kontakt
  • Nyhedsmail
  • Opskrifter
    • Asparges opskrifter
    • Desserter og kager
    • Diverse - dressing, tilbehør
    • Fermentering
    • Glaskål opskrifter
    • Jordskok opskrifter
    • Kålopskrifter
    • Pesto
    • Postejer, madtærter m.m.
    • Rødbede opskrifter
    • Salater og råkost
    • Spinatopskrifter
    • Supper
    • Syltning
    • Vegedeller
  • Varekendskab
    • Forårsløg
    • Friséesalat
    • Glaskål
    • Grønkål
    • Hokkaido
    • Jordskokker
    • Kannibal tomat
    • Krydderurter
    • Kålrabi
    • Lus i salat
    • Mizunasalat
    • Portulak
    • Radise
    • Rødbede
    • Sennepssalat
    • Tomatillo
  • Galleri
    • Høstmarked
    • Video fra høstmarked
    • Gartneriet
    • Torvehandel
    • Bygning af vejbod
  • Rødmoses Venner
    • Film om foreningen
    • Frivillig
    • Om foreningen
    • Bliv medlem
    • Foreningens "fødsel"
    • Vedtægter
    • Digte fra en Rødmoseven
    • Diverse artikler
    • Roedmose.dk
  • Asparges opskrifter
  • Desserter og kager
  • Diverse - dressing, tilbehør
  • Fermentering
  • Glaskål opskrifter
  • Jordskok opskrifter
  • Kålopskrifter
  • Pesto
  • Postejer, madtærter m.m.
  • Rødbede opskrifter
  • Salater og råkost
    • Appelsin / tomatsalat
    • Bladselleri salat
    • Bønnesalat
    • Beder bolchestribede
    • Beder Gule
    • Bede salat
    • Farverig bygsalat
    • Fennikel / æble salat
    • Frisée salat
    • Glaskål fritter
    • Glaskålslaw
    • Grønkål salat m. bladselleri
    • Glaskål /æble salat
    • Grønkål-persillerod råkost
    • Grønkål salater
    • Gulerod, Rødbede råkost
    • Hvidkålsalat m. æble
    • Kålrabi salat m/ æbler og grønkål
    • Rodfrugt råkost
    • Rødbeder marinerede
    • Rødbede m. saltcitron
    • Rødbedesalat m. mayonaise
    • Rødbede/rug salat
    • Rødkålssalat med tranebær
    • Savojkål/jordskok salat
    • Savojkål, rå-marineret med mandler og appelsiner
    • Sommersalat
    • Spidskålsalat m. tomat
    • Spinatsalat m. squash
    • Surkål af glaskål/spidskål
    • Sølvbedesalat
    • Tomat - Linsesalat
    • Vinter råkostsalat
  • Spinatopskrifter
  • Supper
  • Syltning
  • Vegedeller

Bladselleri salat

  • 6-8 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt, min udgave - (½ rød chili) kogebogens udgave
  • 2 spsk rapsolie/olivenolie
  • 1 syrligt æble
  • evt nogle valnødder

Skær løg, hvidløg og peberfrugt i små tern. Hæld dem i en varm gryde med olien og sauter 3-4 min.
Skær bladsellerien i tynde skrå skiver og kom dem i gryden et par minutter. Skær æblet i tern (i tynde både) og vend det ned i gryden. Der kan tilføjes nogle grofthakkede valnødder.
Smag til med salt og peber.

Fra 'Aarstidernes livretter'.

Gartneriet Rødmose • Rødmosevej 131, Tiufkær • 6052 Viuf • Tlf. 5124 2207