Til forsiden
  • Forside
  • Gartneriet
    • Om gartneriet
    • Podcast om Biodynamisk
    • Video om gartneriet
    • Artikel fra 'Ud&Se'
    • 40 års jubilæum
    • Gartneriets historie
    • En torvemedhjælper fortæller
    • Kunder fortæller
    • Biodynamisk
    • Øko tilskud
    • Kontakt
  • Nyhedsmail
  • Opskrifter
    • Asparges opskrifter
    • Desserter og kager
    • Diverse - dressing, tilbehør
    • Fermentering
    • Glaskål opskrifter
    • Jordskok opskrifter
    • Kålopskrifter
    • Pesto
    • Postejer, madtærter m.m.
    • Rødbede opskrifter
    • Salater og råkost
    • Spinatopskrifter
    • Supper
    • Syltning
    • Vegedeller
  • Varekendskab
    • Forårsløg
    • Friséesalat
    • Glaskål
    • Grønkål
    • Hokkaido
    • Jordskokker
    • Kannibal tomat
    • Krydderurter
    • Kålrabi
    • Lus i salat
    • Mizunasalat
    • Portulak
    • Radise
    • Rødbede
    • Sennepssalat
    • Tomatillo
  • Galleri
    • Høstmarked
    • Video fra høstmarked
    • Gartneriet
    • Torvehandel
    • Bygning af vejbod
  • Rødmoses Venner
    • Film om foreningen
    • Frivillig
    • Om foreningen
    • Bliv medlem
    • Foreningens "fødsel"
    • Vedtægter
    • Digte fra en Rødmoseven
    • Diverse artikler
    • Roedmose.dk
  • Asparges opskrifter
  • Desserter og kager
  • Diverse - dressing, tilbehør
  • Fermentering
  • Glaskål opskrifter
  • Jordskok opskrifter
  • Kålopskrifter
  • Pesto
  • Postejer, madtærter m.m.
  • Rødbede opskrifter
  • Salater og råkost
    • Appelsin / tomatsalat
    • Bladselleri salat
    • Bønnesalat
    • Beder bolchestribede
    • Beder Gule
    • Bede salat
    • Farverig bygsalat
    • Fennikel / æble salat
    • Frisée salat
    • Glaskål fritter
    • Glaskålslaw
    • Grønkål salat m. bladselleri
    • Glaskål /æble salat
    • Grønkål-persillerod råkost
    • Grønkål salater
    • Gulerod, Rødbede råkost
    • Hvidkålsalat m. æble
    • Kålrabi salat m/ æbler og grønkål
    • Rodfrugt råkost
    • Rødbeder marinerede
    • Rødbede m. saltcitron
    • Rødbedesalat m. mayonaise
    • Rødbede/rug salat
    • Rødkålssalat med tranebær
    • Savojkål/jordskok salat
    • Savojkål, rå-marineret med mandler og appelsiner
    • Sommersalat
    • Spidskålsalat m. tomat
    • Spinatsalat m. squash
    • Surkål af glaskål/spidskål
    • Sølvbedesalat
    • Tomat - Linsesalat
    • Vinter råkostsalat
  • Spinatopskrifter
  • Supper
  • Syltning
  • Vegedeller

Savojkål/jordskok salat

  • ½ savojkål
  • 150 g jordskokker, gulerødder eller faste pærer
  • lidt frisk chili
  • 50-100 g pinjekerner
  • 25-50 g sesamfrø
  • 2 spsk olivenolie
  • saft fra 1-2 lime (el. citroner)

Skær savojkål i ganske tynde strimler. Skær ligeledes tynde skiver af rå jordskokker.

Rist pinjekerner og sesamfrø på en tør pande og lad dem afkøle
Pisk en marinade af limesaft, olivenolie, finthakket chili og lidt salt.
Vend det hele sammen i en skål og lad det trække et kvarters tid inden servering.

Gartneriet Rødmose • Rødmosevej 131, Tiufkær • 6052 Viuf • Tlf. 5124 2207