Denne bygsalat er fyldig og mættende. Den pynter på frokostbordet og er en fryd for både øjne og smagsløg. Som frokostret er opskriften til 4-6 personer.

  • 3 dl perlebyg (-spelt eller -rug)
  • 1 rød peberfrugt (ca 150 g)
  • ca. 150 g gulerod
  • 180 g grønne bønner
  • 6-8 spsk. hakket basilikum eller persille
  • 80 g mælkesyregærede grønsager e.l. syrligt. Brug fx syltede glaskål eller syltede peberfrugt


Dressing:

  • 2 spsk hvid balsamico
  • 6 spsk olivenolie
  • Urtesalt, friskkværnet peber


Evt. hjulkrone-blomster og gule morgenfrue kronblade til pynt

Perlebyg koges efter anvisningen på posen og køles af. De grønne bønner koges i letsaltet vand til de er lidt al´dente (ca. 5 min). Alle grønsager skæres i små tern.
Alle ingredienser blandes i en stor skål, dressingen blandes og hældes over salaten, som gerne må stå nogle timer inden den serveres. Hvis salaten skal være ekstra farverig pyntes med blå hjulkrone-blomster og kronbladene fra gul morgenfrue.

Ønskes salaten lidt lettere, kan den blandes med skåret icebergsalat.

Mette Sørensen