Her får du forskellige opskrifter på fermenterede grøntsager. Er du nybegynder, er det sikreste at starte med dem med en stor del kål. Senere vil du opdage, at du kan eksperimentere med grøntsager og krydderier efter lyst.
1000 g hvidkål
200 g æble
3 fed hvidløg
10 g kommen
1200 g grøntsager i alt
1 – 1,5 % salt = 15 g salt
Kål hakkes, snittes fint, æbler rives groft. Hvidløg presses.
Æltes med salt og presses i sterile glas.
Kan krydres med meget andet.
800 g hvidkål
200 g gulerod
200 g æbler
100 g løg
200 g blomkål
3 fed hvidløg
20 g karry
En god håndfuld rosiner
20 g salt
Blomkålen hakkes groft
Hvidløg presses. Alt blandes særdeles grundigt for at få saften frem. Smages evt. til.
Presses grundigt sammen i sterile glas. Let låg.
I surkål kan der fint blandes lidt kommen, hele sennepsfrø, lidt ingefær, fennikel, tang m.m.
750 g rødbede, fintrevet
200 g æble, groftrevet
150 g alm løg eller rødløg, groftrevet,
200 g hvidkål, finthakket
1300 g grøntsager i alt
1 – 1,5 % salt = 17 g salt
Evt krydret med timian, peberkorn, peberrod.
1 kg rødbede
5 fed hvidløg
1 rødløg
200 g kålrabi
300 g æble
300 g hvidkål
25 g salt
I alt 2350 g grønsager:
370 g stribet rødbede
890 g gulerod
400 g løg
300 g kålrabi
110 g persillerod
280 g hvidkål
30 g salt
5 g karry
Lidt sennepskorn