Gem sommerens sol, smag og vitaminer på glas med denne skønne relish.

  • 500 gr tomater
  • 200 gr peberfrugt, rød, grøn, gul
  • 150 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½- 1 lille rød chili

'Dressing':

  • ¼ dl koldpresset jomfru olivenolie
  • 1-2 spsk. honning eller 1 spsk. agavesirup
  • ¼ dl æblecider- eller balsamico eddike (jeg har brugt en frugt balsamico)


Tomater, peberfrugt og rødløg skæres i små tern, hvidløg skæres i tynde skiver eller meget små tern, og chili skæres i helt fine tern. Det hele kommes i et ildfast fad.

Bland olivenolie, honning / agavesirup, æblecider-/ balsamico eddike og vend det med grøntsagerne.

Bag relishen ved 200o i ca. 2 timer. Rør i det undervejs.
Relishen hældes på skoldede glas og lukkes med skoldede låg.


Jytte Grøndahl