• 8 spsk perlespelt el. perlebyg
  • 2 løg
  • ½ spsk frisk hakket basilikum el. 1 tsk. tørret
  • ½ spsk frisk hakket oregano el. 1 tsk. tørret
  • 1 bouillonterning
  • 300 g kvark 5%
  • 4-5 grønne peberfrugter (ca. 800 g)
  • 300 g champignon
  • ½ blomkålshoved (eller broccoli)
  • 2½ dl mælk
  • majsstivelse

Perlespelt eller perlebyg koges efter anvisningen på pakken. 

Peberfrugterne lægges i kogende vand i 2 min. De deles på langs og frøstolen fjernes.
Løgene hakkes og svitses i olie. Hakkede champignon, blomkål i buketter, stokken i tern samt krydderurter tilsættes. Læg låg på og lad det simre i 5 minutter.
Bouillon opløses i ¾ dl kogende vand. Blandes med kernener, svitsede grønsager og kvark, evt. lidt salt.

Mælken koges op, jævnes med majsstivelse og smages til med
salt og krydderurter.
Saucen hældes i et ovnfast fad, de halve peberfrugter sættes i og fyldet kommes i.
Bages ved 200o  i 20 min.