Opskrift på majs knækbrød uden gluten. Jeg har også bagt dem med andre slags mel, også havregryn – i så fald justeres væske mængden i.f.t. knækbrød af majsmel, kerner og frø:

  • 180 g majs mel
  • 30 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 40 g hørfrø
  • 40 g solsikke kerner
  • 1 tsk. salt
  • 2,5 dl koldt vand
  • 0,5 dl olivenolie
  • Til drys evt. nigellafrø eller birkes

Alle ingredienser blandes sammen i en skål. Fordel halvdelen af dejen på et stykke bagepapir, kom et nyt bagepapir ovenpå og rul dejen ud (jo tyndere jo sprødere). Fjern det øverste lag papir, marker/skær med en kniv hvor stykkerne skal være. Drys til sidst med nigella- eller anden frø. Gør det samme ved den anden halvdel af dejen. Bages ved 155o i 40-50 min.

Opskriften er fra er gammelt Helsam blad.
Man kan sagtens bruge forskellige mængde frø.

Bedste hilsner
Tove