Ingefærshot med gurkemeje

Denne opskrift fordrer økologiske varer, da de ikke skrælles
og citronskallerne koges med.

  • 200 g ingefær
  • 50 g gurkemeje
  • 1 l vand
  • 2 citroner
  • 3 spsk. honning eller mere, hvis man synes…..
  • Evt. nogle sorte peberkorn.
  • (1 l vand)


Rødderne kan evt. koges af en gang til med lidt mindre vand.

Ingefær og gurkemeje vaskes og urenheder skal fjernes.
Rødderne skæres i tynde stykker og kommes i en gryde.
Citronerne vaskes, saften presses af og sættes tildækket i køleskab (tilsættes senere), skallerne kommes ned i gryden og evt. nogle sorte peberkorn.
1 l vand tilsættes og det småsimrer i 50 minutter.
Afkøles til håndvarm, hvorefter det sies.
Honning røres i og citronsaften tilsættes.
Det kan nu straks blandes op med yderligere 1 l vand, så det er drikkeklart.

Ingefærshot kan også opbevares som stærk ekstrakt i køleskabet.
Stilles koldt, og der drikkes en god snaps hver dag. Optagelsen af vitaminerne forbedres, hvis man lige snupper 1 spsk. olie også.

Ingrid Kay