Forårsløg

Forårsløg kaldes også springløg eller pibeløg (Allium fistulosum). Forårsløg kan ligne en lille spæd porre, med et hvidt skaft og en lang grøn top, og selvom det er løg, danner de ikke et egentligt løg. Man bruger hele løget både det grønne og det hvide, og det kan bruges både tilberedt og rå. Smagen er mildere end almindelige løg, og det grønne kan bruges helt fintklippet som pynt på smørrebrød.
Forårsløg er til forskel fra almindelige løg altid friskhøstede. Selvom de hedder forårsløg, kan de høstes en stor del af sæsonen. Løgene kan holde sig en lille uge i en plasticpose i køleskabet. Hvis de bliver lidt slappe, skæres roden af og de lægges i iskoldt vand.

Tips: Snit forårsløgene og sauter dem i lidt smør. De kan anvendes som tilbehør til varm mad eller de kan bruges oven på et stykke rugbrød med spejlæg.