2-3 pers.

  • 2 porre
  • 300 g kartofler
  • 200 g pastinak el. persillerod
  • evt. 50 g selleri
  • 50 g tørrede bønner
  • hønsebouillon eller grønsagsbouillon ca. 1 liter
  • 1 stort bundt kørvel
  • 2-3 gulerødder i små tern
  • 2-3 æg

Bønnerne udblødes natten over og koges ved svag varme ca. 1 time – en større portion kan koges og nedfryses i passende portioner

Porre, kartofler, pastinak/persillerod og evt. selleri snittes fint og koges mør i bouillon – blendes eller moses

Gulerodstern tilsættes og koger med 5 min.

2-3 æg hårdkoges og halveres

Kørvel skylles og hakkes og tilsættes den færdige suppe – må ikke koge
Der smages til med salt og friskkværnet peber

Serveres med det halve æg midt i suppen og med et godt rugbrød til.