Klassisk grundopskrift:

  • ca. 3/4 kg hokkaido
  • 3 løg
  • 4 store kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • grønsagsbouillon
  • evt. 100 g hvide bønner (udblødte og kogte)


Grønsagerne skæres i små tern (hokkaido gerne med skræl), svitses og koges møre. Efter ønske kan tilsættes chili, ingefær el. karry. De hvide bønner koger med de sidste minutter. Suppen blendes eller moses. Det kan være en god idé at lave suppen dagen før, da den hermed vinder i smag.
Servér fx med naturel flødeost.

VARIATION:

Hokkaidosuppe med kokos

  • 4 porrer i tynde ringe
  • ca. 1 kg hokkaido
  • 4 tsk hk. ingefær
  • 4 fed presset hvidløg
  • ½ tsk spidskommen, 2 spsk karry
  • 6 dl kokosmælk
  • chili efter smag