Sølvbede-ruller

8-12 sølvbeder
Bladene skæres fra stænglerne og blancheres ét minut;
stænglerne anvendes i fyldet

Fyld:

  • 1½ dl ris (4 dl kogte)
  • 1 løg, finthakket
  • 400 g gulerødder, groftrevne
  • sølvbedestængler, i små tern
  • 10 valnødder, hakkede (1 dl)
  • 1 bundt persille, hakket
  • ½ dl grahamsmel
  • 1 spsk. frisk basilikum, hakket
  • ca. 1 tsk. fint havsalt
  • 2 æg

Risene koges møre; løg og gulerødder dampes møre i olivenolie (5-10 min.); ris, sølvbedestængler og de øvrige ingredienser tilsættes, og der blandes godt. Hvis farsen er for lind, tilsættes der lidt mere grahamsmel.
En passende skefuld fars lægges på hvert sølvbedeblad, siderne foldes ind og bladene rulles sammen.
Rullerne lægges tæt i et ovnfast, oliesmurt fad. Der drysses med mozzarella- og parmesanost.
Bages i ovn ved 200o i ca. 30 minutter.

Evt. overskydende fars bages i ovnfast, oliesmurt fad ved 200 grader i ca. 40 min. og spises til sølvbede-rullerne eller anvendes koldt til pålæg.

Retten kan fx suppleres med ovnstegte kartofler i både.